Historie

Wij zijn in 1993 op kleinschalige basis begonnen met het houden van 40 schapen, >waarbij de melkproduktie het belangrijkste was. Ons uitgangspunt was en is om een goed en biologisch verantwoord produkt te vervaardigen. De melk werd in opdracht verwerkt tot half-harde kaas. Deze werd verkocht aan een paar kleine natuurwinkels in de regio.


Rond 2001 zijn wij uitgegroeid naar een veestapel van ongeveer 150 schapen. Door de hogere melkproduktie werd het voor ons rendabel om zelf de kaas te gaan vervaardigen. Langzamerhand kwam er ook steeds meer de vraag of we ook yoghurt kunnen maken van de schapenmelk. Door deze vraag zijn wij in het najaar van 2002 begonnen met het vervaardigen van yoghurt. Boven alle verwachting in was dit een groot succes.


Het bedrijf maakte vanaf 2002 een ongekende groei door tot begin 2006 duidelijk werd dat ons bedrijf niet meer op de toenmalige locatie kon blijven om verantwoord te kunnen ondernemen. We hebben besloten om op een nieuwe locatie in de Weerribben een compleet nieuw bedrijf te bouwen. In het najaar van 2007 vond de verhuizing plaats naar een nieuw bedrijf, 3 kilometer vanaf het oude bedrijf. Tevens is de veestapel gegroeid naar meer dan 550 schapen.


Door deze groei zijn wij in staat om nog meer zuivelprodukten te vervaardigen. De produkten die wij momenteel maken zijn: kaas, yoghurt, fetta, een vleesvervanger, filet-american. Regelmatig wordt er geëxperimenteerd met het produceren van nieuwe zuivelprodukten. (o.a yoghurt met perzik-maracuja en een vleesvervanger.