Weerribben Schapenzuivel: begrip onder biologische consumenten

Schapenhouders René (56) en Everdien (55) de Lange houden al sinds 1993 melkschapen in het prachtige natuurgebied de Weerribben. Onder de naam Weerribben Schapenzuivel produceren ze op deze locatie mooie biologische producten, zoals dagverse melk, yoghurt en feta, volledig in eigen beheer. De logistiek loopt via Renés broer, die een biologisch melkveebedrijf heeft en zijn producten verkoopt onder de naam Weerribben Zuivel. "Samen hebben we een sterke naam opgebouwd en liggen onze producten in alle grote (biologische) supermarkten en natuurwinkels," merkt René op.

Lees meer: Weerribben Schapenzuivel: begrip onder biologische consumenten

Weerribben Schapenzuivel introduceert verse schapenmelk

Sinds 1993 houden René en Everdien de Lange schapen in het prachtige Natuurgebied de Weerribben in Noord-West Overijssel. Het welzijn van de schapen staat heel hoog in het vaandel bij Weerrribben Schapenzuivel. Er is een speciale stal gebouwd die open kan aan de zijkanten, zodat er veel frisse lucht naar binnen kan. De schapen lopen vrij in de stal en kunnen dag en nacht naar buiten. Ze hebben dan ook een heerlijk leven in de Weerribben.

Lees meer: Weerribben Schapenzuivel introduceert verse schapenmelk

Schapen zijn keihard werken

Bron: De Stentor | door Erik Driessen. donderdag 29 juli 2010 | 07:00

Filet Americain, vleesvervangende panir en yoghurt met perzik-maracuja. Geen producten die mensen direct associëren met schapenmelk. Rene en Everdien De Lange uit Scheerwolde brengen ze onder de naam Weerribben Schapenzuivel al een paar jaar op de markt.

Lees meer: Schapen zijn keihard werken