Weerribben Schapenzuivel introduceert verse schapenmelk

Sinds 1993 houden René en Everdien de Lange schapen in het prachtige Natuurgebied de Weerribben in Noord-West Overijssel. Het welzijn van de schapen staat heel hoog in het vaandel bij Weerrribben Schapenzuivel. Er is een speciale stal gebouwd die open kan aan de zijkanten, zodat er veel frisse lucht naar binnen kan. De schapen lopen vrij in de stal en kunnen dag en nacht naar buiten. Ze hebben dan ook een heerlijk leven in de Weerribben.

Een schaap produceert ongeveer 2 liter melk per dag en wordt daarvoor twee maal gemolken. Omdat schapen veel minder melk geven dan koeien (een twintigste qua hoeveelheid), is het houden van schapen een zeer intensieve bezigheid, wat resulteert in een hogere prijs voor de schapen-producten.

Schapenmelk is vol en romig van smaak en heeft als grote voordeel dat het te consumeren is voor mensen met koemelk allergie. De melk bevat het een hoog gehalte aan omega 3,6 en 9 en veel mineralen en spoorelementen. Schapenmelk is licht verteerbaar. Het heeft 4 keer hogere orootzuur gehalte dan koemelk (orootzuur speelt een rol bij aanmaak van nieuwe cellen).

Van de melk van de schapen wordt op de boerderij een assortiment heerlijke schapenproducten geproduceerd: schapenyoghurt naturel (150 en 500 gram), perzik/maracuja (200 gram), schapen saladekaas (180 gram) en schapenkaas (1 en 4 kilo). Daaraan voegen we met ingang van juni 2011 de
verse schapenmelk fles (HDPE) 500 ml toe.